Broccolisalat opskrift – sund og velsmagende

Broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær, Hjertesund opskrift, madplan, SuperOtium

Broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær er et sundt valg som tilbehør til aftensmad. Det er en nem opskrift som også kan anvendes som frokost.

Vi bliver anbefalet at spise mere frugt og grønt for at leve sundere. Brug derfor denne ret som inspiration til at få mere frugt og grønt i hverdagen og dermed få et sundere liv.

Broccoli hører til den gruppe grøntsager som kaldes korsblomstrede grøntsager. I denne gruppe findes blandt andet også blomkål og grønkål. Broccoli indeholder en særlig type phytokemikalier, nemlig glucosinolater. Det er glucosinolaterne som tilskrives en meget sund værdi. De er sunde fordi, når vi spiser dem, omdannes de til blandt andet sulforaphaner. Omdannelsen sker blandt andet når vi tygger på broccoli og ja der skal tygges en hel del. Det gode er, at denne broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær smager rigtig godt. Det kan derfor være en hel nydelse at spise meget broccoli. Det er netop sulforaphanerne, som hjælper vores krop med at være sund og rask, så broccoli er et rigtig sundt valg.

Broccolisalat opskrift med valnødder, tranebær, forårsløg (springløg) og hytteost, Hjertesund, SuperOtiurm
Broccolisalat opskrift med valnødder, tranebær, forårsløg (springløg) og hytteost, Hjertesund, SuperOtiurm

Broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær

Denne broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær samt andre gode ting er sund og velsmagende. Hvis du har planer om, at grøntsager skal oftere på menuen hjemme, så er denne opskrift en god mulighed. Vælg et godt broccolihoved med friske grønne blade og kompakte, faste små buketter til retten, det gør den mere velsmagende.

Broccoli anses, som nævnt ovenfor, for at være meget sund og dermed bidrager til et godt helbred. Desuden er broccoli fyldt med vitaminer og mineraler. For eksempel indeholder det A-vitamin, B-vitamin (B1, B2, B3, B5, B6, B9), C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, calcium, jern, magnesium, mangan og kalium. Broccoli har været brugt i adskillige år, oprindeligt kom det fra omkring det nordlige Middelhavsområde. Ordet “broccoli” er fra det italienske ord “broccolo”, som er en-tals versionen af “broccoli”. Broccoli menes derfor af mange grunde at kunne spille en vigtig rolle for vores sundhed og velvære.

Broccoli betenges som en grov grøntsag. Grove grøntsager indeholder typisk 2-6 gram kostfibre pr. 100 gram. I denne opskrift indgår broccolien rå.

Du kan læse mere om broccoli her. Når nu broccoli er så sundt, så tænk over hvad du vælger at spise sammen med din sunde salat, ellers går pointen let tabt. Du kan læse mere om indholdet i broccoli (reference DTU fødevareinstituttet). Ifølge rheumatologynetwork kan broccoli måske også virke mod slidgigt, dette er dog ikke helt afklaret endnu.

Hvis du har køkkenhave, kan det være en god ide selv at så eller plante din broccoli. Der findes flere slags broccoli. Det er nogenlunde let selv at dyrke broccolien. Den kan sås fra starten af maj og udplantningen bør ske fra starten af juni. På den måde kan du have glæde af egen høst af broccoli frem til vinteren.

Sådan nyder du salaten

Broccoli er åbenbart så populært, at navnet indgår i kulturelle indslag, for eksempel har et utrolig dygtigt kammerkor valgt at hedde Kammerkoret Broccoli. De synger meget smukt og kan eventuelt nydes efter en dejlig hjemmelavet broccolisalat.

Salaten kan nydes sammen med et godt brød eller for eksempel indgå som tilbehør til aftensmaden. Få inspiration til aftensmad og andre opskrifter her.

Broccoli kan med fordel opbevares på køl, så den holder sig længere, hvis der for eksempel blot skal laves en lille portion, så kan den ubrugte broccoli bruges næste dag.

Print Recipe
Broccolisalat med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær
Broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær, Hjertesund opskrift, madplan, SuperOtium
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Broccolisalat opskrift med forårsløg, hytteost, valnødder og tranebær, Hjertesund opskrift, madplan, SuperOtium
Instruktioner
  1. Rør hytteost sammen med æblecidereddike og sennep
  2. Pres hvidløgsfed og rør det i
  3. Rør godt rundt og smag til med friskkværnet peber
  4. Rens broccolien og skær den i mundrette stykker. Kom dem i blandingen
    SuperOtium broccolisalat opskrift, sunde opskrifter hjertesund kost
  5. Skær springløg/forårsløg i fine ringe og kom dem i blandingen
  6. Tilsæt tranebær og valnødder og rør det hele godt sammen
    Broccolisalat opskrift med springløg (forårsløg), hytteost, valnødder og tranebær, SuperOtium
Del denne opskrift

1 Comment on Broccolisalat opskrift – sund og velsmagende

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*