
Hjemmelavet smøreost er sjovt nok nemmere at lave end du måske lige tror. Det bedste er at det smager langt bedre end de færdigkøbte. Desuden kan du med hjemmelavet smøreost tilpasse smagen så den passer til dig og dine kære med for eksempel hvidløg og purløg.
Holdbarheden af den hjemmelavede smøreost er cirka en uge i køleskabet.
Den er velegnet på brødet til for eksempel morgenmaden, brunch, frokosten og i madpakken.
Instruktioner
- Hæld kærnemælken i en gryde og varm langsomt op til 60 grader - VIGTIGT temperaturen må ikke overstige 60 grader
- Lad kærnemælken stå ved de 60 grader til den skiller.
- Si grydens indhold gennem et klæde lagt i en si over en skål.
- Når væden er dryppet fra tages ostemassen i en skål. Du kan eventuelt gemme den frasiede væde og bruge den i et hjemmebagt brød.
- Tilføj en smule letmælk og rør rundt så osten får en god konsistens.
- Pres hvidløg og hak purløget fint og tilsæt det ostemassen. Rør det rundt så det bliver godt fordelt. Smag den til og tilsæt eventuelt en smule salt.
- Nu er osten klar til at smøre på brødet.
Recipe Notes
Find gode opskrifter på brød til osten her
Del denne opskrift
Leave a Reply