Hjerte Sunde mad opskrifter

Hjerte sunde opskrifter, SuperOtium, otium, omega, fisk, grøntsager

Sund mad kan være en væsentlig parameter for et sundt hjerte. Du har muligvis et ønske om en sundere livsstil, som både inkluderer at komme i god form med motion og at spise sundere. En mulighed for at komme lidt videre med dette ønske er at følge opskrifterne her for hjerte sund mad. Opskrifterne er lavet med det formål at være en støtte til en sundere livsstil og et sundere hjerte. Nogle af opskrifterne er gengivet efter tilladelse fra Den Hollandske Hjerteforening, Dutch Heart Foundation

Sund mad bør suppleres med god motion og en sund livsstil, som du også kan finde inspiration til her på sitet. Brug den sunde kost som springbræt til et sundere liv med mere livsglæde og energi. Sund kost kan også være en hjælp til at nå den vægt som ønskes og dermed en højere følelse af tilfredshed. 

Sund kost kan også bidrage til et bedre velvære og dermed måske også energi til noget skønt. Opskrifterne er nemme at gå til og du kan finde både retter til sund morgenmad, sund frokost og sund aftensmad. Forhåbentlig vil retterne smage dig.  

Hjerte Sund Morgenmad

Find inspiration til Hjerte Sund morgenmad her. Det kan være en god ide at veksle mellem opskrifterne og tilføje frisk frugt. En god morgenmad kan være en god begyndelse på dagen og begyndelsen på en sundere livsstil. Vælg for eksempel en opskrift, som er tilpasset din hverdag, hvor du måske ønsker en hurtig og sund morgenmad. Her er god mulighed for variation. Opskrifterne her på siden er nemme at gå til.

Havregryn, opskrift, boller, nemt, sjovt, superotium, sunde

Havregrynsboller sunde og lækre

Find inspiration til hjertesunde opskrifter til frokost, aftensmad, tilbehør til aftensmad og desserter 

 

 

Hvorfor spare på saltet?

Ved at spare på saltet mindsker du risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Faktisk behøver kroppen kun ca. 1,5 gram salt om dagen, og du bør højest tage ca. 5 gram salt om dagen. Mange af de færdigvarer vi køber i supermarkeder har et højt saltindhold, for eksempel findes store mængder salt ofte i kødpålæg, ost, brød og færdigretter. Derfor kan det være en fordel selv at bage sit brød og selv forberede sine retter, på den måde har du selv styr på, hvor meget salt der er i.  Check gerne indholdsdeklarationen for saltmængden på de færdigvarer du køber. Hvis deklarationen oplyser natriumindholdet i stedet for salt, skal du gange vægten med 2,5. 

Det kan være en vane at komme for meget salt i sin mad, blandt andet for at få den til at smage bedre. Det er dog muligt at vænne smagsløgene til mindre mængder salt, på samme måde som man kan vænne dem til stærk mad. Det kan dog tage op til ca. 12 uger at vænne sig til mindre salt i maden. Du vil derefter med stor sandsynlighed sætte pris på den gode smag fra de andre ingredienser. Undervejs kan jo krydres med krydderurter osv. 

Hold dit kolesterol nede

I følge Ezzati et al, Comparative Qualification of Health Risks Global and Regional Burden of Disease Attributable to Selected Major Risk Factors, ligger et optimalt total kolesterolniveau på maksimalt 3,8 mmol/l

For personer over 18 år benyttes en indikation for forhøjet kolesterol noget højere nemlig ≥5.0 mmol/l  

Der er derfor god grund til at være ambitiøs, når det gælder dit kolesteroltal, for at opnå et optimalt totalkolesterolniveau.