Rejser

Du tænker måske på at rejse til et rart sted med smagen af dejlig mad og se spændende steder. Der er mange ting som man kan overveje inden man rejser, hvilken destination, hvem skal man rejse med, skal det være kulturelt, aktivt, afslapning eller måske en blanding, skal man besøge familie eller venner, skal det være arrangerede ture, skal det være et hotel med all-inclusive, hvornår skal man rejse, hvor længe vil man rejse, skal rejseformen være bus, fly, tog, krydstogt eller andet, hvordan skal maden være, hvor skal man bestille og så videre og så videre. Der er heldigvis meget hjælp at hente til alle disse overvejelser. Der findes for eksempel rigtig mange gode sites, hvor man kan kan blive inspireret til, hvor man vil rejse hen. Når så endelig rejsen står for døren, så er det tid til at pakke. På linket nedenfor kan du finde en liste over de ting, som du nok vil få brug for at finde plads til i enten din kuffert eller håndbagage.

RejserTryk HER for pakkelisten

Skal rejsen være en kortere en af slagsen kan Italien være en oplagt mulighed. Rundrejser i byer som Piemonte og Toscana byder på lækker mad og store kulturelle oplevelser, hvor man virkelig kan gå i dybden. Skal rejsen være lang kan interessante rejsemål være for eksempel Ecuador, Galapagos Øerne, De Vestindiske Øer, Hawaii, Australien eller New Zealand, steder som måske kan opfylde en livslang rejsedrøm. På lange rejser anbefales det at booke mere end blot 14 dage for at få det fulde udbytte. Det er en god ide at undersøge klimaet, nedbørs- og temperatur prognose inden man bestiller. Hvis man vælger at rejser udenfor højsæsonen kan der være store besparelser at hente. Det kan være en fordel at tilmelde sig medlems programmer fra for eksempel hotelkæder eller flyselskaber, hvor man kan optjene bonuspoint.

Gode råd til turen

Følgende gode råd kan hjælpe med at gøre både turen og hjemkomsten rigtig god. Husk at få de rette forsikringer på plads inden rejsen. Giv dine nærmeste besked om hvor du tager hen og hvornår. På den måde kan I få fat i hinanden, hvis det skulle blive nødvendigt. Check dit mobilabonnement, så det er optimalt til din rejse. Husk også at indstille mobiltelefonen korrekt, så du holder udgifterne nede. Hold øje med om maden på rejsemålet er tilberedt med ordentlig hygiejne og med de ting du kan tåle. Besøg apoteket før din afrejse, så du har fået den rette vejledning og remedier inden turen, vælg godt fodtøj helst uden hæl så er du godt på vej.

Søger du billige rejsedestinationer

Hvis du drømmer om eksotiske rejser, men samtidig ønsker at begrænse dit rejsebudget, er det værd at finde destinationer, hvor leveomkostningerne kan holdes nede. Dette er især relevant, hvis du ønsker at være afsted i længere tid. Oplagte eksotiske og spændende steder som opfylder dette behov,  kan være Vietnam, Indien, Sri Lanka, Argentina og Bolivia.

I Vietnam byder hovedstaden Hanoi på mange attraktioner blandt andet museer. Derudover rummer Vietnam smuk natur som blandt andet Ha Long-bugten og mange smukke strande. Vietnam byder også på templer og anden kultur som for eksempel Hué, der er en gammel kejserby. Maden i Vietnam er eksotisk og velsmagende.

Indien byder på masser af kultur og oplevelser. Obligatorisk er næsten det smukke Tai Mahal mausoleum, hvor masser af turister valfarter hvert år. Kulinarisk er indisk mad stærkt og velsmagende.

Sri Lanka har fantastiske strande og skønne naturparker. Hertil kommer masser af historiske og hellige steder blandt andet Dambulla Hule-templet.

Argentina byder på kulturelle attraktioner og flot og varieret natur i blandt andet de mange nationalparker, hvoraf flere er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Hovedstaden Buenos Aires anses for at være et populært turistmål med mange besøgende hvert år.

Bolivia byder på tropisk varme og masser af kultur, som for eksempel spændende ruiner så som Tiwanaku. Hertil kommer spændende markeder som for eksempel i La Paz. I den smukke natur finder man også flotte søer, som for eksempel søen Titicaca, der ligger højt og omgives af antikke ruiner og traditionelle byer

Sådan kan du forblive rask under flyveturen

Da du gerne vil ankomme frisk til din rejsedestination er det værd at sikre, at du forbliver rask under flyveturen. Følgende råd kan hjælpe dig til dette:

 • Medbring hånddesinfektions servietter og anvend dem flittigt
 • Medbring håndsprit (små tilladte mængder)
 • Vask hænder under turen, da der kan sidde bakterier fra tidligere passagerer især på sikkerhedsbæltet, fjernbetjeningen, håndtag, kontakter til for eksempel lys og på armlænet. Du kan derfor med fordel også tørre disse af inden afgang (se mere nedenfor)
 • Vask hænder og sprit dem af inden du rører dig selv ved munden, næsen eller klør dig i øjnene
 • Drik rigelige mængder vand
 • Husk eventuel medicin du bør tage og tag højde for eventuelle tidsforskelle og forskudte måltider
 • Sørg for at tage behageligt tøj på som ikke strammer
 • Sørg for på længere ture for eksempel oversøiske rejser at komme op og strække ud og gå frem og tilbage
 • Benyt eventuelt støttestrømper på længere ture for eksempel oversøiske rejser
 • Medbring varme sokker og tæppe, eller benyt det som flyselskabet stiller til rådighed
 • Medbring eventuelt høretelefoner eller ørepropper som kan lukke støj ude, så du kan slappe af